Bottini

Bottini - Agencia de comunicación corporativa
Notícies

L’assignatura de periodisme econòmic de la Universitat Pompeu Fabra, impartida per la periodista Maite Coca i destinada a alumnes de 3r i 4t de Periodisme, ha comptat avui amb la participació de Víctor Bottini, director i presentador del programa ‘Balanç, l’economia en positiu’ d’Onda Cero Catalunya.

Víctor Bottini ha destacat que “en un programa de ràdio tot és important, des del contingut informatiu al contingut comercial passant per les músiques i els tractaments dels talls de veu i efectes: el producte és integral.” El director del Balanç també ha afegit que és fonamental “cercar una idea que diferenciï el teu contingut”. En el cas del programa Balanç és “explicar l’economia en clau positiva en contraposició als grans titulars negatius, explicar el perquè dels assumptes i intentar donar solucions alhora de difondre projectes d’emprenedoria i innovació”.

Pel que fa a les fonts, Víctor Bottini ha explicat que el Balanç es basa en agències de notícies (Europa Press i Agència Catalana de Notícies), Twitter, comunicats de premsa i fonts pròpies. També ha subratllat la importància dels talls de veu, que s’obtenen de l’Agència Catalana de Notícies, Youtube o seleccionats pel mateix equip de producció. En funció de les fonts es preparen els guions tot pensant en donar joc als tertulians i que els talls de veu puguin reforçar idees o serveixin per introduir temes.

D’altra banda, pel que fa a la producció dels convidats, Víctor Bottini ha afirmat que la clau és “treballar amb molt temps d’antelació, crear un grup de professionals que puguin participar i que puguin repetir a la tertúlia i a la previsió borsària”. A la ràdio, és clau comptar amb gent “que s’expliqui molt bé i que tingui recursos i coneixement en el disc dur”.

Finalment, el director del programa ‘Balanç, l’economia en positiu’ també ha afegit que és molt important escoltar-se a un mateix per polir el llenguatge, el to i l’èmfasi, preguntar a companys, anunciants i amics i seguir les dades d’audiència de l’EGM ja que “rectificar és de savis”.