Bottini

Bottini - Agencia de comunicación corporativa
Notícies

 

En el marc del conveni de col·laboració signat per PIMEC i el Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB), les seus de Barcelona i el Baix Llobregat a PIMEC han acollit les dues primeres conferències  d’un cicle planificat per la patronal per donar a conèixer les experiències en la resolució de conflictes i les males i bones conductes en aquest àmbit.

A les conferències el president del TAB Jesús de Alfonso va començar explicant quins són els orígens dels conflictes i com evitar-los alhora també d’exposar les males i bones conductes empresarials. A partir d’aquí va ressaltar que l’arbitratge és un procés de justícia privada, voluntari per la parts i amb força executiva mitjançant el laude. De Alfonso va mencionar que l’arbitratge resol els conflictes empresarials per qualsevol nivell monetari i que el TAB té un procediment de dos mesos de duració per les pimes amb un 30% de descompte per a conflictes fins a 30.000€. En conclusió, l’arbitratge esdevé més ràpid i econòmic que la justícia ordinària. Pel que fa a la institució del TAB, Jesús de Alfonso va subratllar que és una entitat neutral que compta amb àrbitres amb més de 15 anys d’experiència i que estan especialitzats en problemàtiques concretes.

Antoni Cañete i Jesús de Alfonso

A la conferència a la seu de PIMEC a Barcelona, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va destacar la importància d’incorporar la clàusula arbitral en els contractes. Cañete va afegir que PIMEC fa temps que observa que un nombre significatiu de conflictes empresarials no són resolts per les pimes per la inversió de temps i recursos financers que els representa haver de recórrer a la Justícia ordinària. Això es tradueix, al cap del temps, en ineficiències o afectacions en la bona marxa dels negocis i pèrdua de competitivitat. Amb l’arbitratge, PIMEC amplia els serveis d’assessorament jurídic i laboral per a la pime, orientats a la resolució de conflictes i a les problemàtiques que pateixen les empreses. D’altra banda, a la conferència de la seu de PIMEC al Baix Llobregat,  Jana Callís, directora de Relacions Laborals i Política Social de PIMEC, va presentar la conferència de De Alfonso tot destacant la importància de resoldre els conflictes per part de les petites i mitjanes empreses. Callís va afegir que els mètodes extrajudicials de resolució de conflictes aporten rapidesa, eficiència i estalvi.