Bottini

Bottini - Agencia de comunicación corporativa
Notícies

La tertulia econòmica del programa ‘Econòmix’ que produeix Bottini Ràdio a RNE4 del passat divendres 15 de gener es va centrar en abordar la resiliència en les organitzacions comptant amb les opinions de Jordi Grané (filòsof i escriptor) i Rosa Maria Ollé (consultora-directora de l’empresa Krecer).

En la tertúlia es va comentar com la resiliència organitzacional clàssica encara ens remet a un món mecanicista, cartesià i newtonià on impera l’objectiu diví de domesticar, dominar i conquerir fins i tot allò ocult, allò opac o allò inexplicable. En canvi, la resiliència que van anomenar com a “generativa” és l’art que permet a una organització aixecar-se abans que la crisi tingui lloc o l’art de transformar-se abans que tingui lloc el canvi.

Grané i Ollé també van explicar la Teoria del Cigne Negre, una metàfora sobre esdeveniments inesperats de gran magnitut que tenen un paper determinant en la història de la humanitat i en la vida d’una organització. Segons van comentar, “no podem preveure aquests Cignes Negres”. També van apuntar com les organitzacions desenvolupen la seva activitat en un enton anomenat VICA, l’acrònim format per les sigles de les següents paraules que reuneixen les característiques cada vegada més impredictibles del món actual: Volatilitat, Incertesa, Complexitat i Ambigüitat.

ÀUDIO ECONÒMIX RNE4 15/01/2016 (MIN.10’42”)

Jordi Grané i Rosa Maria Ollé 150116