Bottini

Bottini - Agencia de comunicación corporativa
Notícies

Barcelona, 7 d’octubre  de 2019. La seu del Banc d’Espanya a Barcelona ha acollit avui la Jornada “Connectats a la digitalització”, organitzada pel Banc d’Espanya, la Comissió Nacional de Mercat de Valors i l’Institut d’Estudis Financers, amb motiu de la celebració del Dia de l’Educació Financera que enguany dedica el seu lema central a la importància de la digitalització per a una millor gestió de les finances personals de la societat.

L’acte ha comptat amb tres ponències en les quals hi han participat les principals entitats financeres i bancàries del país. La primera, protagonitzada pel Sr. Luis Expósito, director de la sucursal de Barcelona del Banc d’Espanya ha anat dedicada a “l’exponencialitat de la digitalització”. El Sr. Expósito ha recordat que la digitalització de productes i serveis financers és un procés que s’ha accelerat en els darrers anys i que, per tal d’assimilar aquests canvis es requereix enfortir l’alfabetització financera digital dels usuaris actuals i futurs, un dels principals objectius de l’actual Pla d’Educació Financera.

La segona ponència de la jornada ha estat moderada pel Sr. Francisco Albuixech, delegat de la CNMV a Catalunya. Sota el títol “Model de negoci bancari digital”, Albuixech ha explicat que la digitalització dels serveis financers ofereix nombrosos avantatges per als consumidors però tant important com beneficiar-se d’aquests serveis és conèixer també els riscos que poden comportar i recavar informació per evitar-los.

La Jornada ha conclòs amb la conferència “El client del futur”, dirigida per Eloi Noya, director d’innovació de l’Institut d’Estudis Financers. Noya ha explicat que el client actual de la banca, sobretot en el cas dels joves, presenta noves característiques, com ara la demanda d’una atenció molt més immediata i personalitzada i la presentació de productes bancaris i financers adaptats a les seves necessitats. El director d’innovació de l’IEF ha vaticinat que l’oficina física seguirà existint però amb un servei més específic i la banca online esdevindrà cabdal i anirà incloent cada cop més serveis i funcionalitats per als usuaris.

L’Institut d’Estudis Financers (IEF) és una entitat de referència en la formació i divulgació bancària i financera, creada per les entitats de crèdit de l’Estat més rellevants i per la Generalitat de Catalunya, per afavorir la competitivitat, l’eficiència i la internacionalització del sector financer, així com la promoció de noves iniciatives.

Des del 2008 l’IEF desenvolupa projectes d’educació financera bàsica a nivell nacional i europeu, dirigits al conjunt de la societat. L’IEF és membre col·laborador del Pla d’Educació Financera promogut pel Banc d’Espanya i la CNMV i d’altres fòrums internacionals com l’OCDE i EBTN.