Bottini

Bottini - Agencia de comunicación corporativa
Notícies

 

– Gaes, Criteria Recursos Humans i SGS Tecnos reben el guardó que reconeix el compromís de les empreses amb la conciliació entre vida laboral, familiar i personal. L’acte d’entrega del Premi configura la primera acció comunicativa dins de l’agenda d’activitats organitzada enguany en motiu de l’Any Internacional de la Família 2014.

– Coincidint amb la trobada va tenir lloc un diàleg sobre com fer que la conciliació sigui real amb el vicepresident de la patronal Pimec Lluís Bahamonde i la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona Anna Mercadé.

En el marc de la celebració de “Barcelona 2014, any de la Família”, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir ahir a la tarda l’acte d’inauguració de l’Any Internacional de la Família 2014 a Barcelona coincidint amb el 20 Aniversari d’aquesta commemoració sota el lema “Barcelona es família”. La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l’Ajuntament de Barcelona, Irma Rognoni, va explicar que Barcelona veu aquesta commemoració com “una gran oportunitat per posar en relleu els diferents àmbits d’interès per a les famílies amb la organització de diverses activitats al llarg del 2014”. Uns actes que es sumen a la celebració cada 15 de maig del Dia Internacional de la Família tal i com va decidir l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de setembre de 1993 amb l’objectiu de ressituar les famílies i les seves necessitats en el centre de l’atenció pública. Segons Rognoni, “Barcelona és la ciutat de les persones i de les famílies, que són les xarxes de relacions afectives, de cura i econòmiques que possibiliten que Barcelona es mantingui viva, creixi, es transformi”.

Les Nacions Unides recomanen que durant l’Any Internacional de la Família s’impulsin tres línies de treball: la lluita contra la pobresa, la solidaritat entre generacions i la conciliació de la vida familiar, personal i laboral. En aquest sentit, Barcelona vol reconèixer la vàlua del temps i la importància de la conciliació.

La trobada també va servir per lliurar el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2013, que vol promoure i divulgar la tasca d’aquelles empreses compromeses en millorar la gestió del temps per aconseguir la conciliació entre la vida laborar, familiar i personal. La regidora de família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats Irma Rognoni va ser l’encarregada de lliurar els premis que reconeixen les empreses que han implantat mesures d’usos del temps per facilitar que els treballadors i treballadores puguin organitzar-se millor i, al mateix temps, millorar l’organització empresarial. L’empresa guanyadora de més de 50 treballadors va ser Gaes mentre que el guardó per a l’empresa  de menys de 50 treballadors va ser per Criteria Recursos Humans. D’altra banda, la menció especial al membre de la xarxa Nust (Nous Usos Socials del Temps) va ser per a SGS Tecnos.

Moderat per l’escriptora, periodista i assessora literària Susan Buzzi, l’acte també va comptar amb un diàleg sobre conciliació real moderat pel periodista i subdirector del diari Expansión Martí Saballs. El vicepresident de la patronal Pimec, Lluís Bahamonde, i la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, van debatre sobre com conciliar la vida laboral, familiar i personal. Mercadé va afirmar que la dificultat per ajustar els horaris laborals a les necessitats personals i familiars es tracta “d’un problema de fons” i que la solució passa per “construir un nou contracte social que impliqui les empreses, la societat civil, representants de les dones i les administracions públiques”. Per la seva banda, Bahamonde va apuntar que, segons un estudi de la Generalitat de Catalunya, la conciliació d’horaris familiars i  laborals “es dóna en un 43% de les pimes i en un 31% a les grans empreses” ja que les petites i mitjanes empreses són “més flexibles”. A més, tan Mercadé com Bahamonde van reivindicar el contracte parcial per homes i dones per tal de conciliar millor la vida familiar i laboral i reduir les llistes de l’atur.